Valgfrihet

 

La oss være ærlige - tiden vi lever i er en ganske behagelig tid, synes du ikke? Det er utrolig hvor mange valg vi har tilgjengelig hver dag. Ta ditt lokale kjøpesenter for eksempel, det er bare til å ta seg en tur dit så ser du selv hvor mange alternativer du kan velge mellom.

Når du er på vei til jobb, kan det hende du spør deg selv: "Vil jeg ha en soya latte eller frappucino med lettskum i dag?". "Bør jeg oppgradere til den nyeste typen Android, eller beholde iPhone?" Når det kommer til valg er vi virkelig bortskjemte.

For de av oss som bor i den vestlige verden, er våre valg ubegrenset - ikke bare for materielle goder, men for hver eneste beslutning som vi er heldige nok til å ha friheten til å ta. Ulike valg blir kontinuerlig presentert for oss.

Avgjørelser

Ifølge en artikkel i The Huffington Post, så gjør en gjennomsnittlig arbeidende voksen cirka 12 valg før kl 9:00. Denne artikkelen refererer også til en studie utført av Cornell University, som har funnet ut at vi som voksne tar omtrent 70+ beslutninger i løpet av dagen.

Sannheten er at vi ofte er opptatt av å ta beslutninger, uten at vi tenker så mye over det. Alle valg vi tar er med på å forme vår identitet, og livene våre. Det kan for eksempel være valg av arbeidsgiver, hvilken jobb vi tar, hvilket nabolag vi bor i - dette er alle bevisste valg.

Alle de små beslutningen vi tar i løpet av dagen er også med på å påvirke våre liv. Et valg er et valg enten det er stort eller lite.

Hvordan du velger å se ting

Måten vi ser på ting påvirker våre valg. Vi kan for eksempel si at vi aldri har nok penger til å gjøre det vi ønsker, eller kjøpe det vi vil kjøpe.

Tingen er at hvordan vi bruker våre penger, og hvordan vi ser på penger er også et valg. Er penger noe som skaper bekymring for deg? Eller ser du på det som noe som gir deg muligheter?

Noen ganger utsetter vi avgjørelser fordi vi forventer at beslutningen vil bli vanskelig. Det ironiske her er at det å bestemme seg for å ikke ta en avgjørelse er en beslutning i seg selv.

Å ta de rette valgene for deg selv

Det er viktig å gå over de valgene du tar i livet. Noen ganger tar vi valg basert på andre sine meninger - våre venner, vår ektefelle, vår familie - også klarer vi ikke å forstå hvorfor vi ikke lever det livet vi ønsker oss.

Hva vil det si hvis jeg bruker pengene mine på 'x'? Ville jeg vært mer lykkelig om brukte pengene min på 'y' istedet?

Det vi vil understreke er hvor viktig det er å forstå at du tar valg hver dag, og det er viktig at du tar de rette valgene for deg.

Vil du vite mer om hvordan Ferratum kan gjøre livet ditt lettere?

Les mer

 

Likte du denne artikkelen? Del den med dine venner:

Velkommen til Ferratum.no

Chatten er ikke tilgjengelig.

Chatten er ikke tilgjengelig.
Legg igjen en beskjed

Takk for din melding!

System error