“Enten du tror du kan, eller du tror du ikke kan – har du rett.”- Henry Ford

Her er vi, fem uker inn i det nye året. Hvilke mål har du satt for deg selv i år? Er du klar til å utfordre deg selv, lære noe nytt, eller reise et nytt sted?

Hvis vi ikke bevisst presser oss selv er sjansen stor for at vi sannsynligvis setter mål som er kjente og komfortable for oss. Vi har visse forestillinger om oss selv og hva vi klarer basert på hvordan vi tenker.

Derfor dikterer tenkemåten din hvilke mål du setter for deg selv.

Hvor ser du deg selv?

Vi har en tendens til å sette mål utfra hvordan vi oppfatter oss selv og hva vi tror vi kan håndtere.

Ta deg tid til å reflektere over om andres meninger og kommentarer om deg og dine evner kan ha påvirket dine mål, personlig og profesjonelt. Da kan du være i stand til å se hvorfor du har gjort enkelte valg og satt mål basert på tankegangen din.

Når du setter deg mål kan tankemønsteret ditt fremme eller hindre deg fra å prøve nye ting, utfordre deg selv, eller oppdage ting du kan nyte eller utmerke deg i.

Derfor er det viktig å spørre seg selv når man blir presentert med et valg, hvorfor er du tilbøyelig til å velge alternativ A vs alternativ B. Er det fordi det er enklere, fordi det føles tryggere eller på grunn av tidligere suksesser eller avslag?

Vær nysgjerrig

I boken Mindset: The New Psychology of Success utforsker Carol Dweck, forfatter og professor i psykologi ved Stanford University, bevisste og ubevisste holdninger, samt hvordan endringer i våre oppfatninger kan påvirke livene våre.

Med et fastlåst tankemønster ser vi våre egne evner som satte og stillestående. På den andre siden, med et åpent og nysgjerrig tankemønster, tror vi at vi kan kontinuerlig lære, utvikle oss og avansere.

Ved å åpne opp og utvikle et nysgjerrig tankemønster er det mer sannsynlig at vi prøver ut nye ting. Når vi utvikler vår selvoppfatning tror vi at gjennom egen innsats, selv med avslag og forsinkelser, kan oppnå våre mål.

Plass til å vokse

Med en nysgjerrig innstilling viser studier at om vi kan se en svak bedring i hva vi gjør, eller forsøker å mestre, vil vi utvikle respekt for det å prøve.

I tillegg, i stedet for å holde på troen om at vi ikke er gode på en bestemt aktivitet, slik at det holder oss tilbake, kan vi se utfra innsatsen at det er en forbedring og vekst.

Så, hvordan har din tro om deg selv spilt en rolle i innstillingen til målene dine?

Vær hvem du ønsker å være, gå hvor du vil gå

Så, nå med et nytt år her, ta deg tid til å tenke over hva du kanskje har lyst å prøve. Hva vil du gjerne gjøre, hvor ønsker du å dra. Se hva som kommer frem.

Hvis du drømmer om et annet liv eller en annen situasjon enn den du er i, ta en titt på tankemønsteret ditt og se hva det forteller deg. Spør deg selv hvordan du kan endre dette for å komme dit du vil.

Endringen starter nå

I Ferratum Money oppfordrer vi folk til å strebe etter de tingene som betyr mest i livet. Å våge å leve det livet de ønsker å leve.

Noen ganger er det hindringer i veien. Hindringer er bare midlertidige blokker, som du må flytte ut av veien før du fortsetter. Slik en nøkkel låser opp en dør. Her hos Ferratum Money gir vi kortsiktige lån til dem som trenger hjelp til å komme fra der de er nå, til dit de vil.

Vårt online-lån er den raskeste og mest tilgjengelige måten å få ting til å skje. På bare noen få minutter kan du fylle ut en søknad på nettet. Ingen papirer, ingen avdelinger og ingen kø. Søknaden er uforpliktende og du får en avgjørelse i løpet av minutter!

Tro på deg selv. Du kan gjøre det.

Velkommen til Ferratum.no

Chatten er ikke tilgjengelig.

Chatten er ikke tilgjengelig.
Legg igjen en beskjed

Takk for din melding!

System error