Hva ville du gjort hvis du vant i Lotto? Hvorfor ikke bruke pengene dine på noen du er glad i?

Å dele erfaringer med venner gjør oss lykkelige

Vi har blitt inspirert av våre populære Ferratum-fredager (#FerratumFridays) på Facebook og lanserer nå en konkurranse hvor vi premierer en heldig vinner 1000 kroner hver uke, basert på deres svar på hvordan de ville brukt gevinsten. Under ser vi nærmere på forskningen som viser hvorfor det å dele pengene med andre gjør oss glade.

Når du vinner storgevinsten

Business Insider publiserte en interessant artikkel om hvordan tidligere lotto-vinnere hadde brukt pengene sine.

Mens det er flest ikke-så-overraskende historier om vinnere som bruker gevinstene sine på nye biler og drømmehus, er det også historier om de som deler med samfunnet rundt seg.

Blant annet var det én vinner som begynte med å spandere Florida-ferie på tretten familiemedlemmer, en heldig bygningsarbeider som fortsatte å arbeide mens han donerte lønna si til en matsentral. En annen vinner åpnet opp et fond som familien hennes kunne dra nytte av.

Siden vi satte i gang Ferratumfridays konkurransen vår, har vi sett mange eksempler på raushet og deling.

Bruk penger på andre

Flere studier har konkludert med at vi blir lykkeligere av å bruke penger på andre enn oss selv. Dette ble bekreftet av førsteamanuensis ved Harvard Business School, Michael Norton, som i sin TEDtalk sa at vi ikke blir lykkeligere av å bruke penger på oss selv, i forhold til når vi bruker penger på andre.

Som det har blitt forklart i et innlegg på nettstedet Positive Psychology Program, føles det å bruke penger på andre bra fordi vi har et innebygd belønningssystem i hjernen - nemlig oxytocin. Det er dette som styrer hvordan vi oppfører oss sammen med andre. Hjernen belønner oss når vi bruker penger på å gjøre de vi er glad i lykkelige, noe som i sin tur får oss til å føle oss bra.

Bruk pengene på opplevelser

Det å bruke penger på å skape gode øyeblikk og minneverdige opplevelser med familie og venner gir varig lykke, i motsetning til den midlertidig lykkefølelsen vi kan føle når vi kjøper materielle goder.

I en tidligere artikkel om opplevelser som ved navn Livet, forklarte vi hvordan livet er rikere når vi skaper øyeblikk og opplevelser som minner oss om at vi lever.

Det er lett å bli sittende fast i rutiner, men hvis vi ikke alle gjør en bevisst innsats, risikerer vi å gå gjennom livet og leve hver dag på samme måte som dagene før. Når vi går aktivt inn for å gjøre noe, øker sannsynligheten for å skape varige minner. Det trenger ikke engang å være en banebrytende aktivitet. Bare vi gjør noe utenom det vanlige, blir det en opplevelse.

En gave som gir og gir

Lyst til å gjøre opplevelsene dine enda bedre? Del dem med kjente og kjære. En hyggelig kveld ute med venner eller familie skaper et minne som kan hentes frem og gjenoppleves når som helst.

Enten det er et minne fra en ferie, barndommen, eller en magisk kveld du har tilbrakt sammen med en venn. Hva enn det kan være, var det en opplevelse som etterlot seg et minne og en opplevelse som var betydelig nok til å huskes.

Trenger du mer motivasjon til å tilbringe tid med familie eller venner? En studie som dekker mer enn 300.000 deltakere i alle aldre viste at voksne med hyppigere sosiale interaksjoner, som for eksempel å gå på kino, middag eller drinker med venner, lever lenger og opplever mindre stress.

Den beste investeringen vi kan gjøre er å tilbringe øyeblikk med venner og familie - Det er en gave som gir og gir.

Velkommen til Ferratum.no

Chatten er ikke tilgjengelig.

Chatten er ikke tilgjengelig.
Legg igjen en beskjed

Takk for din melding!

System error