Jeg glemmer aldri 30-årsdagen min. Jeg våknet opp til en deilig frokost på sengen tilberedt av kjæresten min. Pannekaker og deilig kaffe - det beste jeg vet. Den første halvtimen åpnet jeg gaver og leste bursdagsmeldinger fra familie og venner. Jeg følte meg som den heldigste jenta i verden.  

Vennene mine overrasket meg med deilig lunsj på favorittrestauranten min. Maten var helt nydelig. Overraskelsen ble enda bedre når bursdagskaken ble satt på bordet. Etter at alle vennene mine hadde sunget ferdig bursdagssangen, lente jeg meg over kaken for å blåse ut lysene. Rett før jeg skulle til å blåse ut lysene visket min beste venninne Natasha til meg; «det er 30-årsdagen din, ønsk deg noe spesielt».  

Jeg så på vennene mine med et smil, og i det øyeblikket føltes det som at hele rommet ble stille. Jeg tenkte meg kort om hva mitt ønske skulle være, men jeg visste det fra før. Jeg lente meg over kaken igjen og blåste ut alle lysene og sa til meg selv: “ønsket mitt er å fullføre et halvmaraton en plass i Norge i år”.

 

 

Fokus og dedikasjon

Dagen etter meldte jeg meg på det årlige halvmaratonet i Oslo som skulle skje om nøyaktig ti måneder.

Jeg hadde alltid utmerket meg i idretten gjennom hele videregående, og jeg trodde alltid at jeg skulle jobbe som gymlærer eller noe lignende. Istedenfor jobbet jeg for et IT-selskap som jeg trivdes godt med. Men å sitte i en stillesittende kontorjobb var ikke akkurat livsstilen jeg hadde sett for meg.  

Jeg hadde alltid drømt om å løpe et halvmaraton, men av en eller annen grunn hadde jeg aldri gjort det. Nå som jeg var blitt 30 år gammel ønsket jeg å gjøre ting annerledes. Jeg ønsket å gjøre ting dette tiåret som jeg ikke hadde gjort i 20-årene mine.

Jeg kostet støvet av et par joggesko som jeg hadde kjøpt for over et år siden, og jeg begynte å løpe regelmessig samme uke som jeg hadde meldt meg på maratonet.  

Forberedelser og gjennomførelse

Jeg sto opp kl. 07:00 fire dager i uken – regn eller sol – og i gjennomsnitt løp jeg 10/km hver gang. Etter hvert som månedene gikk løpte jeg lengre og lengre. Jeg fikk gode resultater og var stolt over min dedikasjon.

For å forberede meg enda bedre til maratonet forhørte jeg meg med kollegaer som hadde løpt maraton tidligere, og jeg leste artikler med tips gjennom lunsjen.

Bare fire uker før maratonet fortalte en kollega meg at maratonløpere vanligvis kjøper seg nye joggesko fire uker før det faktiske løpet. De løper inn skoene ved å løpe 60-80 kilometer i skoene på forhånd.

Akkurat når jeg skulle kjøpe meg nye sko fikk jeg en regning fra bilforsikringen som måtte betales, en regning fra dyrlegen og diverse abonnement som skulle fornyes. Med andre ord, lønnen min denne måneden skulle gå til regninger.

Jeg hadde trent hardt og lenge for dette. Jeg hadde løpt fire ganger uken de siste fem månedene og ønsket å være den beste utgaven av meg selv i dette løpet. Derfor bestemte jeg meg for at jeg skulle kjøpe nye sko, men hvordan?

Siden tiden var knapp måtte jeg sikre penger raskt slik at jeg kunne kjøpe nye sko raskest mulig for å rekke å løpe inn skoene. Dette er når jeg oppdaget at jeg kunne sikre meg Ferratum Fleksikreditt. Jeg fullførte søknaden på nett på bare få minutter uten noe ekstra papirarbeid eller kostnader. Sekunder senere mottok jeg en varsling på skjermen om at søknaden min ble godkjent og at pengene ville være tilgjengelige på kontoen min om kort tid.

Dagen etter kjøpte jeg nye joggesko og kom i gang med siste etappe trening før det faktiske løpet.

Over målstreken 

Sekundet jeg krysset målstreken ble jeg møtt av jublende venner og familie. Jeg var så overveldet at jeg begynte å gråte. Det føltes fantastisk å ha gjennomført målet jeg hadde satt meg om å fullføre et halvmaraton, og til og med raskere enn jeg hadde forventet.

Flere uker etter jeg hadde fullført maratonet følte jeg den positive effekten det hadde på andre deler av livet mitt. Samtidig som jeg fortsatte jobben i IT-selskapet søkte jeg meg inn på en bachelorgrad i pedagogikk med fordypning i fysisk aktivitet.

I dag er jeg stolt over å kunne si at jeg er en gymlærer på en videregående skole i nærområdet og at jeg elsker jobben min. Jeg har alltid drømt om å hjelpe og inspirere andre, og i dag så gjør jeg faktisk det.

Alle fantastiske reiser starter med ett enkelt steg.

Kom deg opp fra sofaen og løp med Ferratum Fleksikreditt i dag. Husk, de første 30-dagene er rentefrie.

Velkommen til Ferratum.no

Chatten er ikke tilgjengelig.

Chatten er ikke tilgjengelig.
Legg igjen en beskjed

Takk for din melding!

System error