Ingen kan nekte for hvor fint rutine føles spesielt når vi er overarbeidet eller stresset. Rutine kan være nyttig, både på personlig og profesjonelt plan. Struktur kan bringe effektivitet til våre liv, automatisere beslutningsprosesser og fremfor alt, gi oss trøst.

Å skape vaner

Men, vi som mennesker har en merkelig oppførsel når det gjelder komfort. Selv om rutiner eller vaner ikke er spesielt positive, som å ikke gå på trening til tross for et ønske om å være i form, eller ikke holde målet om å reise ofte. Folk fortsetter med denne atferden fordi det er, vel komfortabelt.

Dessverre kan bekvemmeligheter holde oss fast – faste i kjente mønstre der vi bare akseptere status quo. Over tid, med mindre vi gjør en bevisst endring, faller vi til kort om å oppfylle våre drømmer og ønsker.

Lås opp

Når det kommer til personlig vekst og å oppfylle ditt potensiale, leve et liv du er stolt av - det kommer bare gjennom å bevege deg utenfor komfortsonen. Å bli komfortabel med litt ubehag, mens du finner gleden du søker.

Vi har lært å tenke at ubehag er en dårlig ting og at vi bør unngå det. Tenk på følelsen av tretthet fra treningsøkten din, nervøsiteten og spenningen du føler ved landing i et fremmed land – du vil bare oppleve disse følelsene gjennom ubehag.

Utvid komfortsonen din

Å leve, og være den personen du ønsker å være, krever at du må bli komfortabel med å ha det litt ubehagelig.

Å utvide komfortsonen trenger ikke være panikkfremkallende, men for å vokse er det viktig å gjøre en ting hver dag som gjør deg ukomfortabel.

Her er fem enkle tips for å hjelpe presse deg ut av komfortsonen:

  • 1. Ta en annen vei hjem. Dette er en av de enkleste måtene å bryte rutinene på. Gå, sykle eller kjør en annen vei hjem fra jobb. Å velge en annen rute hjem kan bidra til å fjerne forutsigbarhet, utsetter deg for nye stimuli og nye omgivelser, og i seg selv gi inspirasjon.
  • 2. Si “ja” til invitasjoner. Ta en uke hvor du forplikter deg til å si “ja” til hver invitasjon som kommer din vei og se hvor det fører deg. Enten det er drinker etter jobb med kolleger eller en invitasjon til en fest, bare si ja. Blant de mange fordelene med å sette deg selv “der ute”, er at det åpner opp nye dører, nye interesser og for nye venner.
  • 3. Velg det alternativet som vil gjøre deg mest ubekvem. Når det gjelder beslutningsprosesser, enten det er å bestemme hvilken film en skal se eller hvilken restaurant man skal spise på, prøv å ikke overtenke. Ta i stedet en impulsiv beslutning. Å gjøre dette gir gir spontanitet og en mulighet til å gå bort fra det kjente. Har du en tendens til å ta avgjørelser basert på komfort og kjennskap? Hvis ja, bruk en uke og når du blir presentert med et valg, velg det alternativet som er lengst fra komfortsonen din.
  • 4. Endre miljø. Det sies, “en endring er like god som en ferie”. Å endre miljø bidrar til å bryte rutinen og fortroligheten som gir inspirasjon. Omorganisere leiligheten eller huset, eller arbeidsplassen. Arbeid fra en kafé eller et delt arbeidsområde. Det er ingenting som bryter rutinen like mye som en reise. Reis til en ny by og sett deg i nye situasjoner.
  • 5. Føl frykten og gjør det likevel. Som nevnt, i Susan Jeffers bestselger, føler man frykt og gjør det likevel er en av de beste måtene å presse deg ut av komfortsonen. Når du føler pulsen øke på grunn av en bestemt hendelse eller avgjørelse, tell ned fra tre og bare gjør det. Tenk på det som når du er i ferd med å dykke i et svømmebasseng - først spenner du deg, teller ned, så tar du spranget. Nervøsitet og spenning er begge opphissende, og vi kan lett skifte mellom dem gjennom frykt. Neste gang du føler deg nervøs, fortell deg selv “Jeg er så spent” og deretter gjør du det.

Begynn å leve i dag

Er det tid for å forlate landet? Sett en stopper for status quo. Opplev livet til det fulle. Hvem vil du at du skal være og hvor vil du reise?

Som en ledende internasjonal leverandør av mobile finansielle tjenester, og en pioner innen finansiell teknologi, har Ferratum hjulpet mennesker siden 2005 med sine raske, enkle og innovative mobile utlånsløsninger.

Ferratum Money er lån for de som vil et sted - utforskerne, eventyrere, oppdagere - de som svømmer mot strømmen og de som danser til sin egen rytme.

Uansett, Ferratum Money kan hjelpe deg med kortsiktige lån. Vårt online-lån er den raskeste og lettest tilgjengelige måten å sikre midler når du trenger det.

Bare fyll ut den enkle søknaden gjennom vår mobil app eller nettside. Søknaden er uforpliktende og helt gratis. Motta en avgjørelse i løpet av minutter. Ingen papirer, ingen problemer.

Så, hvordan kan vi hjelpe deg begynne å leve i dag?

Velkommen til Ferratum.no

Chatten er ikke tilgjengelig.

Chatten er ikke tilgjengelig.
Legg igjen en beskjed

Takk for din melding!

System error