Din tid er hellig, også når det kommer din økonomi

Hvorfor vente på det du kan få i dag,

helt uten å dra hjemmefra?

 

Søk her

 

Les mer for å lære om hvordan teknologi, naturlige omgivelser og familie jobber sammen for å eliminere stress og holder fokus på hva som faktisk betyr noe. Lærdommer fra Norden. 

 

Vær i balanse

Mens resten av verden prøver å adoptere en minimalistisk tankegang, har de nordiske landene praktisert det i lang tid, i alt fra livsstil til arbeidskultur. Vi har utviklet en god balanse mellom familie, karriere og fritid, alt knyttet til en enkelhet og kjærlighet for naturen. Denne balansen gjør det lettere å holde fokus på det som virkelig betyr noe.

Naturen, og å være i kontakt med omgivelsene, spiller en essensiell rolle i den nordiske livsstilen. Ved å bruke tid i det naturlige landskapet, feire matkulturen og å lade batteriene utendørs lærer vi å sette pris på det helt grunnleggende.

I tillegg er trening i naturen, som å svømme i sjøen, løpe i skogen eller til og med bare sykle til jobben, måter å være jordnær på samtidig som du tar vare på naturen. Å plukke sopp i skogen gir mer enn bare mat på bordet, det gir en forbindelse til naturen og glede for det naturen gir oss.

Å dyrke egen mat eller kjøpe kortreist er også en måte å feire naturen på. Kjøp råvarer som er i sesong, så er det gjerne ferskere og smaker bedre. Du kan også prøve noe nytt du aldri har lagd før. Kombiner vegetariske måltider med en tur til bondens marked og la deg inspirere.

Less is more.

«Hygge» og «kos» har jo blitt verdenskjente begreper som symboliserer hvordan vi lever i Norden. Ved å omgi oss med familie og menneskene vi elsker, blir vi minnet om røttene våre. Nordisk lykke dreier seg om denne forbindelsen til våre nærmeste og tilknytning til naturen. Når vi samler unge og gamle har vi alle mye å gi og lære av hverandre. Ved å tilbringe tid med familie og venner, i egen person eller digitalt, kan du bygge og fremme sterke, varige forbindelser. Genereasjonsreiser har også blitt virkelig populært, og ikke uten grunn. Å holde gruppemiddager eller videosamtaler, spille spill sammen eller planlegge store familieferier i naturen er gode måter å holde forbindelsene sterke på. Når det gjøres regelmessig kan disse aktivitene få alle til å føle seg forankret, inkludert og elsket. Finn det som fungerer best for din familie, og ha det gøy sammen!

Nordisk design er knyttet til en idè om praktisk funksjon og minimal form. Samtidig skal hovedfokuset være på det som skal til for å kunne slappe av og lade opp i ditt eget rom. Introdusèr farger som gjenspeiles i naturen, materialer som ikke er menneskeskapte. Finn lokal keramikk til morgenkaffen din, eller invester i lokal kunst for å sette pris på hver gang du åpner inngangsdøren. La deg inspirere av friluluftslivet og ta med noen snittblomster fra en tur i skogen, for å fortsette forbindelsen til naturen. Omgiv deg med gjenstander du liker. Det gir både komfort og gir lyst til å komme hjem til.

«Less is more» er sant i en nordisk husholdning. Det føles godt å være i et rom som har meningsfulle gjenstander, uten at det blir for fullt. Forenkle livet ditt og eliminer det som stresser deg. Invester heller i ting som ikke trenger å erstattes hele tiden. Naturmaterialer i klær kan være dyrere, men kan vare lenger enn syntetiske stoffer. Dette gjelder også for møbler som er bygget av naturlig metall, tre eller ull. Så vil det også se fantastisk ut og fungere i årene som kommer, mens enkle plastgjenstander ikke er bygget for å vare.

Bruk tid på å vurdere hva du eier og bli kvitt det du ikke bruker. Ikke la papirarbeid, rengjøring eller uferdige prosjekter forstyrre livet ditt, men ta vare på tingene som kommer opp. Eliminer unødvendig stress i livet ved ikke å la små ting bygge seg opp. Så kan du fokusere mer på det som er viktig for deg.

Gjør livsstilen din mer bærekraftig og fokuser på det som virkelig betyr noe. Ta deg tid til å lade opp gjennom trening i naturen, prøv meditasjon eller gå turer. Din mentale velvære påvirkes negativt av stress, så vær oppmerksom på det som ikke fungerer for deg, og prøv å gjøre endringer. Å vekke din indre kunstner er også et flott verktøy for ditt sinn og din generelle velvære. Ta et kurs i keramikk, kunstmaling, snekkerarbeid eller smykkelaging for å starte en ny kreativ hobby. Strikking, veving og hekling har vært en viktig del av nordisk kultur i lang tid, som man gjerne vil være en del av å vedlikeholde.

Ta vare på din økonomiske helse.

Din økonomiske helse er også en viktig faktor. Det er viktig at du føler deg bemyndiget og utdannet for å kunne ta gode valg når det kommer til din økonomi. Ta deg tid til å virkelig se på utgifter og inntekter og ha en nordisk tilnærming til budsjettet. Ordne utgiftene dine i «nødvendig» kategorier og «vil ha»-kategorier. Du kan se på utgiftsmønstrene dine og redigere det som er unødvendig, eller som kan reduseres. Dette er også god praksis å gjøre sammen med målplanlegging og sparing. Det er lettere å se din økonomiske historie helhetlig ved å se på nåværende situasjon og deretter posisjonere deg mot mål i fremtiden. Hvis du sparer opp til en familieferie kan det være lettere å ta bort en utelunsj og kanskje heller smøre matpakke, men det oppdages lettest ved å lage en oversikt over hvor kostnadene ligger.

 

Forenkler lånemarkedet.

Landene i Norden har vært foregangsland i å balansere en mer helhetlig livsstil med digital teknologi. Det omfavner vi i Ferratum. Fleksikreditt er en effektiv og stressfri måte for å få tilgang til penger når du trenger det. En ødelagt hvitvare, som et kjøleskap eller en vaskemaskin, er et probleme som kan oppstå når som helst og som må løses med en gang. Dette gjelder også bilproblemer som krever umiddelbare reparasjoner. Enkelte ting er en nødvendighet for vårt moderne liv, og kostnaden for å bytte ut en datamaskin, telefon eller nettbrett kan skje når som helst. Vi har alle uventede kostnader som dukker opp og kan løse problemer med en gang med et hurtiglån ved hjelp av moderne teknologi for kreditt som er tilgjengelig akkurat når vi trenger det.

Nordisk enkelhet er frihet. Frihet fra tingene du ikke trenger, samt å sette pris på ting som faktisk betyr noe. Vi hjelper din moderne økonomi med å passe inn i den mentaliteten og gir deg sømløse løsninger når du trenger dem og mer tid til å fokusere på det som til slutt gjør deg glad.

Så finn løsninger som fungerer for deg. Bli inspirert til å gjøre noen positive endringer og holde ting enkelt, akkurat som vi er vant til å gjøre.

Sorry, there are errors on the page: