Forbrukslån ABC

 

Lån opptil 30.000 kr uten sikkerhet!

Uttaksbeløp

Månedskostnad fra: 500 kr

 

 

Se betalingsplan eksempel

1. Hvor mye trenger du å låne?

Det er flere grunner til at et kortsiktig forbrukslån kan være løsningen. Hvis du for eksempel skal pusse opp eller reparere bilen er det viktig å huske på at slike prosjekter fort kan bli litt dyrere enn du hadde tenkt. Kanskje skal man på ferie før feriepengene kommer på konto, eller finner et tilbud som man ikke kan gå glipp av rett før pengene kommer på konto. Noen trenger også litt ekstra penger en periode når de må ut med depositum til bolig. Da kan det være greit å ha en økonomisk buffer med Fleksikreditt.

Det er alltid viktig å huske på at du må betale tilbake pengene du låner, og jo mer penger du låner jo dyrere vil som regel lånet bli. Fordelen med et kortsiktig lån på dagen med en fleksibel tilbakebetaling, er at du sparer rentekostnaden ved å ha muligheten til å betale ned lånet raskere.

Mange banker i Norge opererer med høye lånebeløp, og vil gjerne at du låner høye beløp over lang tid for å tjene så mye penger på deg som mulig. Men selv om renten blir lavere jo mer penger du låner - så er det alltid lurt å ikke låne mer enn det du klarer å betale tilbake. Å låne penger uten sikkerhet er alltid mer kostbart enn å låne penger med sikkerhet i for eksempel bolig. Og jo lenger tid du bruker på å betale tilbake – jo mer renter løper det i kroner og øre.

2. Hvordan vurderes din lånesøknad?

Når du sender inn en lånesøknad vil banken eller finansinstitusjonen du ønsker å låne penger av vurdere hvor sannsynlig det er at du vil betale tilbake pengene. Jo større risiko banken tar ved å låne deg penger, jo mer vil du måtte betale i rente. Når du låner uten sikkerhet, vil svaret på lånesøknaden som regel basere seg på en samlet vurdering av din inntekt, gjeld, kredittscore, alder, yrke med mer. De fleste banker gjør en kredittsjekk ved hjelp av et eksternt byrå. Mange banker har også manuelle prosesser, hvilket gjør at det kan ta flere dager å få svar på sin lånesøknad.

Vi i Ferratum har mer enn 10 års erfaring med å låne ut penger, og vi har hjulpet over 1,9 millioner mennesker med sitt lånebehov i 25 land. Dette har gitt oss en masse erfaring, og vi har laget modeller som gjør at vi kan vurdere hver enkelt søknad ut fra en rekke kriterier i tillegg til det den vanlige kredittsjekken viser. Dette gjør at vi kan si «JA» til flere som vil låne uten sikkerhet, og at vi dessuten kan gi svar innen noen få sekunder og utbetale pengene på dagen.

3. Hva koster et forbrukslån?

Når banken reklamerer for sine lån vil de som regel oppgi renten på lånet som nominell rente. Dette er selve renten, altså det de tar betalt for å låne deg penger, men det er ikke representativt for hva lånet faktisk koster totalt.

For å få en forståelse av hva lånet egentlig koster deg, må du se på den effektive renten. Effektiv rente inkluderer både nominell rente og alle gebyrer. 

Det er også viktig å være klar over at effektiv rente gjerne kommuniseres for en 12 måneders periode. Dersom du skal låne penger i en kortere periode, vil låne-eksempler med effektiv rente over ett år ikke nødvendigvis være sammenlignbar med kostnaden på et lån som du tenker å nedbetale over flere år.

Mange banker opererer med såkalt etableringsgebyr, som er et engangsgebyr på mellom 450kr og 950kr. I tillegg kommer gjerne et månedlig termingebyr som ofte ligger mellom 30 og 50 kroner. 

I Ferratum er vi 100% digitale og dessuten opptatt av transparens og tydelighet overfor kundene våre. Derfor tar vi verken etableringsgebyr eller termingebyr, men kun et uttaksgebyr på 12,5 % av det beløpet du velger å ta ut av din Fleksikreditt konto. 

Beregn samlet kostnad

Før du bestemmer deg for å ta opp et forbrukslån, bør du uansett være sikker på hva lånet faktisk koster deg. På ferratum.no kan du med våre lånekalkulatorer enkelt se hva lånet koster deg per måned og totalt sett, når du skal betale neste faktura og hva de ulike rentesatsene vil utgjøre. Slik unngår du å få ubehagelige overraskelser, og eventuelt vanskeligheter med å

Be om betalingsutsettelse

Er du i en situasjon hvor du ikke klarer å betale tilbake lånet ditt? Med Fleksikreditt kan du søke om betalingsutsettelse 2 ganger per år. Dette forutsetter at du allerede har mottatt 4 fakturaer fra oss fra før som ble betalt i tide. Merk - du kan ikke søke om to betalingsutsettelser på rad. Du kan selv søke om betalingsutsettelse ved å logge deg inn på "min konto". Hvis du ikke får godkjent betalingsutsettelse og ikke kan betale din faktura bør du ta kontakt med vår kundeservice så raskt som mulig slik at du unngår å få sendt lånet videre til inkasso.

4. Hvor lenge skal du låne pengene?

Kort tilbakebetalingstid gir lavere totale lånekostnader, men kan være utfordrende for økonomien. Det er viktig at du ikke tar deg vann over hodet, men er realistisk når du planlegger hvor mye du kan betale tilbake hver måned. Betaler du tilbake på flere lån, burde du alltid betale tilbake det lånet med høyest rente først.

For å få et realistisk bilde på hvor mye du kan klare å betale tilbake hver måned er du avhengig av å vite hvor mye du tjener og hvor mye av lønnen som går til andre utgifter. Da burde du sette opp et enkelt budsjett og få oversikt over økonomien. Når du først har gjort dette, er det lett å se hvor mye du kan betale tilbake hver måned, og hvor lang tid du trenger på å nedbetale lånet.

5. Trenger du fleksibilitet og avdragsfrihet på lånet ditt?

De fleste forbrukslån som gir deg lån på dagen uten sikkerhet er satt opp med faste, like avdrag hver måned. Med Fleksikreditt har du en stor fleksibilitet hva gjelder nedbetaling. Du har et minimumsbeløp som du må betale hver måned, som er 12,5 % av det totale lånet, men når du har mulighet, kan du betale mer. Betaler du ned raskere, betaler du også mindre renter.  Dette kan være en utrolig fin løsning for mange som har veldig varierende inntekter og utgifter fra måned til måned. 

6. Hva er behandlingstiden?

Siden Ferratum har 100% digitale prosesser, kan du ved hjelp av BankID søke om lån ved kun å svare på noen få spørsmål og få svar på lånesøknaden på 3-4 sekunder. Søker du før kl.14 på hverdager har du pengene på konto samme dag. Hos de fleste andre banker vil behandlingstiden være 1-2 dager.

Har du spørsmål? Se vår FAQ side, eller ring vår 24/7 kundeservice på 800 24 526.

Søk her

Velkommen til Ferratum.no

Chatten er ikke tilgjengelig.

Chatten er ikke tilgjengelig.
Legg igjen en beskjed

Takk for din melding!

System error