Hva er effektiv rente?

Den effektive renten er ofte et høyt tall, men som ikke motsvarer den kostnaden Ferratum tar for ditt lån. Det nummeret du skal se på for å sammenlikne lånet er den totale lånekostnaden, som viser hva du faktisk betaler for ditt lån. Ferratum tar betalt under 1% i rente per dag og beregnes før du tar lånet. Vår årsrente er ulikt for de ulike lånebeløpene og betalingstidene og varierer mellom 172 – 480%. Den effektive renten beregnes på en helt annen måte og vi er lovpålagt å opplyse om dette slik at du som konsument skal kunne sammenlikne ulike lån. 

Vet du hva effektiv rente betyr?

Ifølge en undersøkelse gjort i 2007 har 66 % vanskelig å skjønne vad den effektive renten betyr. Den effektive renten beregner den totale rentekostnaden uttrykt i prosent for et lån som løper et helt år. Om et lån ikke løper et helt år må den effektive renten ifølge loven regnes ut som om at lånet blir fornyet ved forfallsdato ett helt år uten at renten blir betalt. Du måtte altså ha tatt et nytt lån for å betale ned ditt tidligere lån, pluss rentekostnaden. Diagrammet nedenfor viser hvordan renten øker for hver gang en betaling skal skje og ved hvilket tidspunkt den effektive renten gjenspeiler kostnaden.

Man ser ikke på årskostnaden når man sammenlikner flyreiser, kinobilletter eller en natt på hotell ettersom at de er kortsiktige tjenester. Våre lån kan sammenliknes med en taxi; En sikker, smidig og transparent tjeneste. Du ville ikke benytte en drosje for å ta deg fram hver dag ettersom at det finnes billigere måter å ta seg fra A til B på. Oftest strekker ikke de langsomme alternativene til og da kan Ferratum hjelpe deg med å løse det kortsiktige pengebehovet. Når du reiser med Taxi spør du ikke om hva det vil koste deg over et helt år. Derfor skal du alltid se på den totale kredittkostnaden når du sammenlikner hvilke lån du skal ta. Den viser eksakt hva det kommer til å koste deg å ta dette lånet. 

Se hva andre tjenester koster over ett år

Forestill deg at alle andre korte tjeneste brukes over ett år. Hva skulle det koste? Tabellen nedenfor illustrerer eksempler på dette.

- Jeg vil gjerne booke et fly mellom Bergen og Oslo på fredag.

- Det er i orden, det koster 4 380 000 kr… i året.

Hvordan den effektive renten regnes ut

Utregningen for den effektive renten er komplisert og læres til matematikkstudenter på høyskolenivå. Vi viser deg gjerne hvordan det gjøres med et eksempel. LES VIDERE HER

 

Velkommen til Ferratum.no

Chatten er ikke tilgjengelig.

Chatten er ikke tilgjengelig.
Legg igjen en beskjed

Takk for din melding!

System error