Hvor mye koster et forbrukslån?

Forbrukslån er et lån hvor det ikke kreves sikkerhet for lånesummen, slik som for eksempel ved et boliglån. Det kan være varierende hva et usikret lån vil koste deg, avhengig av hvilken bank du benytter og vilkårene for lånet. Normalt betaler man et etableringsgebyr, renter på lånesummen og termingebyrer. Alle disse finner man som regel innbakt i lånets effektive rente.

Hvor kan du søke om forbrukslån?

Forbrukslån er et lån hvor du selv bestemmer hva pengene brukes til. De aller fleste banker har tilbud om usikrede lån i forskjellige varianter og innenfor visse lånerammer. Det er flere måter man kan søke på. Frem til de siste årene har det å søke direkte i banken vært det mest utbredte alternativet, men i dag er det mest vanlig å søke via nettet. Ferratum Bank tilby deg å søke og signerer kontrakten på nett eller direkte i mobilen.

Når du skal finne et forbrukslån som passer deg er det enkelte ting du bør sjekke nøye. Rentetilbudet gis ofte mest fokus, men dette må ses på i sammenheng med lånesum og nedbetalingstid. Et lån med en lav rente, men lang nedbetalingstid blir fort dyrere enn tenkt, og motsatt. Rask nedbetalingstid og en høy rentesats betyr ikke nødvendigvis store rentekostnader. I tillegg til å søke lån direkte fra banker kan man også benytte en låneagent (finansagent). Dette er selskaper som samarbeider med forskjellige banker. Du sender inn en søknad til agenten, får tilbud fra alle bankene de samarbeider med, og kan enkelt sammenligne.

Det er mange grunner til at man tar opp et forbrukslån. Noen ønsker f.eks å benytte seg av gode tilbud om rimelige ferier, som kommer før de har mottatt neste lønn. Kanskje har vaskemaskinen røket, uten midlene for å kjøpe en ny er på plass akkurat nå. Andre bruker litt større usikrede lån til bilkjøp eller renovering av bolig. Hvor raskt du trenger lånet vil da selvsagt spille inn på hvilken bank du bruker. Noen banker har en behandlingstid på opp mot en uke, andre kan gi deg lån på dagen

Det er også viktig å sette seg inn i hvilke betingelser som må innfris for å få innvilget et usikret lån. Normalt har bankene krav til alder, inntekt og at du ikke har betalingsanmerkninger. Det samme gjelder hos Ferratum. Betalingsanmerkning får man om en tidligere ikke har overholdt økonomiske forpliktelser, og at disse har gått til inkasso. Har man løst inn inkassokravet skal denne anmerkningen slettes automatisk. Om man mistenker at man har betalingsanmerkning, kan det være greit å sjekke dette i forkant av en lånesøknad. 

Hvor mye kan jeg få i forbrukslån?

Søker man et usikret lån bør man tenke gjennom hvor mye en trenger å låne. Det er store variasjoner for hvor store lånesummer en kan få om man søker om et forbrukslån. Hos enkelte banker, som i Ferratum Bank, lånes det ut summer mellom kr 1.000 og 30.000. Andre banker kan gi deg lån mellom kr 10.000 og kr 2-300.000. En finner også en rekke banker som gir lån helt opp til kr 500.000. Uansett hvilken lånegrense banken har er det ikke sikkert du vil få søknaden innvilget, spesielt for de største lånene. Hver enkelt bank har et ansvar for å ikke låne deg mer enn hva de mener du kan betjene av lånekostnader. Derfor utføres en kredittvurdering av deg når du har søkt. Denne kredittvurderingen ser blant annet på inntekten din og andre lån/kreditter du måtte ha.

Alt dette resulterer i et tall som forteller om det er en risiko eller ikke å gi deg lånet. Vurderer banken det slik at du ikke har økonomi til det lånet som du søker om kan du få avslag, eller tilbud om et lavere lån. Vi har tidligere nevnt at du bruker pengene slik du vil når du tar opp et forbrukslån. Har du økonomi til de ekstra utgiftene kan et slikt lån være til god hjelp. Hva som vil være det beste forbrukslån for hver enkelt er ikke bestandig like enkelt å vurdere. En generell regel for hva som er det beste kan sies å være; lavest mulig kostnader, samtidig som det er nedbetalingsbetingelser som passer for deg.

Å låne penger gir alltid ekstrakostnader, uansett hvor rimelige renter en får. La ikke dette hindre deg i å realisere lånesøknaden. Tenk heller gjennom ting på forhånd og lag deg et budsjett. Det kan også være smart å sette av litt ekstra til lånet, spesielt om det er stort. Rentene på forbrukslån kan variere, og derfor er det greit og også ta høyde for at de kan øke. Det er store forskjeller for hva en renteøkning vil si for det terminbeløpet du betaler, alt etter hvilket lån du har valgt. Har du et stort lån kan det utgjøre ganske mye penger over tid. Et mindre lån, som for eksempel vår Fleksikreditt, er det ikke så stor forskjell.

Spesielt ikke med tanke på den raske nedbetalingstiden. Det kan også være verdt å merke seg at et usikret lån kan du betale inn mer på om du ønsker, eller betale helt ned før låneperioden er over. Har du tatt opp et lite lån i en krisesituasjon betyr altså det at du kan betale inn alt neste gang du får lønn, om du har muligheten til det. Det er mange fordeler å kunne å søke et lite lån med kort nedbetalingstid. Ikke bare med tanke på at du får pengene raskt, men utgiftene dine blir også lavere når låneperioden er kort. Ferratum Bank har akkurat denne formen for lån å tilby deg.

Hvilke forbrukslån er best?

Vi har tidligere nevnt at det beste lånet er det som er rimeligst, og som samtidig har de vilkårene som passer deg. Et forbrukslån, fra oss her i Ferratum Bank, passer for mange. Renten kan virke høy, men ser man på den sammen med den korte nedbetalingstiden kommer man rimelig ut. Lån mellom kr 1.000 og 6.000 med en nedbetalingstid på maksimalt 45 dager eller søk om Ferratum Fleksikreditt- et fleksibelt lån på inntil 30.000 kr.

 

Lån opptil 30.000 kr uten sikkerhet!

Uttaksbeløp

Månedskostnad fra: 500 kr

 

 

Se betalingsplan eksempel

Velkommen til Ferratum.no

Chatten er ikke tilgjengelig.

Chatten er ikke tilgjengelig.
Legg igjen en beskjed

Takk for din melding!

System error