Slik setter Norges bank rentenivået

Det generelle rentenivået i Norge styres av Norges Bank. Hvilken rente du får på dine lån og kreditter har altså sitt utgangspunkt i dette, gjennom det vi kaller styringsrenten. Hurtig lån, som betales raskt ned påvirkes lite av dette, i forhold til store lån. 

Derfor er det viktig med lav og stabil inflasjon

Det er Norges Bank som har ansvaret for å holde Norges økonomi stabil via forskjellige virkemidler. Det betyr at de skal sørge for minst mulig inflasjon og holde kronen stabil. Dette gjør Norges Bank ved å regulere styringsrenten opp eller ned, alt etter hvordan den nasjonale og internasjonale økonomiske situasjonen er. Hva er så styringsrente og hvordan kan den påvirke lån du har i banken? Banker i Norge har innskudd i Norges Bank og disse pengene får de rente på, på samme måte som du får renter på innskudd i din bank.

Samtidig kan banker låne penger hos Norges Bank. Da er det styringsrenten som bestemmer rentesatsen til bankenes lån. Komplisert? Egentlig ikke. Kort oppsummert kan man si at banker bruker Norges Bank slik du bruker din bank. Styringsrente bestemmer hva bankene har av utgifter og inntekter, slik du kan beregne innskudd -og lånerenter i din bank. Tar du opp et hurtig lån fra oss i Ferratum Bank vil rentesatsen fra Norges Bank ha liten betydning for lånet ditt. Avgjørelser, angående styringsrenten, kommer hver sjette uke. Innen eventuelle endringer har rukket å gi noen form for økonomiske virkning, har du allerede betalt ned lånet. Det skyldes den korte nedbetalingstiden lån fra oss har. Derfor er ofte hurtig lån en gunstig ordning når du trenger penger raskt. Lurer du på hva du må betale i renter hos oss, må du gjerne bruke lånekalkulatoren vår.

Styringsrenten brukes altså til å regulere Norges økonomi og inflasjon. Inflasjon er et ord man ofte støter på i forbindelse med økonomi. Ikke alle har helt klart for seg hva begrepet egentlig betyr. Inflasjon kan man på en enkel måte si betyr at kronekurs går ned, og du får mindre for pengene. Prisene på forskjellige varer og tjenester øker, slik at noe som tidligere kostet 50 kr kan ende med å koste det dobbelte eller mer. Du vil også merke en slik nedgang om du vil veksle norske kroner til utenlandsk valuta. Reguleringen av styringsrenten kan stoppe en raskt økende inflasjon. Går styringserenta opp blir lån og kreditter dyrere. Folk og bedrifter får mindre penger å rutte med, og en får automatisk en nedgang i etterspørsel av varer og tjenester.

Dermed synker også prisene, og en har på ny en stabil økonomisk situasjon. Det er selvsagt ikke Norges Bank alene som styrer hva som skjer med priser, krona og videre. Det er mange faktorer som påvirker Norges økonomi, blant annet andre lands inflasjon, deflasjon og valuta. Vi kan oppsummere det hele ganske enkelt med å si at Norges Bank er "vaktbikkja" og midlet de har til rådighet er sentralrenten, for å holde en stabil inflasjon. Tenker du å ta opp et hurtig lån, men redd for at alt fra styringsrente og inflasjon skal gi deg store utgifter? Lån uten sikkerhet, med rask nedbetalingstid påvirkes i liten grad. Lån penger på sekundet fra Ferratum Bank og betal alt innen 45 dager.

Forbrukslån

Nå har du nettopp lest at styringsrenten bestemmer renten på dine lån. Hvorfor har da bankene et atskillig høyere rentenivå? På toppen av styringsrenten, legger bankene på den renten de mener er forsvarlig, ut ifra deres økonomiske mål. Den renten du betaler på et usikret lån er for eksempel høyere enn på et boliglån. Grunnen til det er enkel. Tar du opp et boliglån har banken sikkerhet i boligen om du ikke betaler. Denne sikkerheten har ikke bankene i et forbrukslån. Dermed blir rentenivået en måte å få sikkerhet for lånet. Når hver lånekunde betaler inn ekstra rentepenger er disse med på å dekke opp eventuelle tap banken kan få, på kunder som ikke betaler. Litt på samme måte som en forsikring fungerer.

Å låne penger, i form av forbrukslån, er en grei måte for de fleste å få finansiert alt fra en uventet regning til et bilkjøp på. Bankene spør ikke hva pengene er til og du slipper stille pant for lånebeløpet. I tillegg er mange av disse hurtig lån på små summer, og koster deg lite ekstra. Vi her hos Ferratum Bank tilbyr en type for usikret lån. Dette lånet kaller vi Expresskreditt og er det man kaller et hurtig lån. Renten kan ved første øyekast virke uoverkommelig, men ta en titt på de faktiske kostnadene. Da er vi sikre på at du finner lånet vårt verdt en søknad.

Når du vil ta opp et hurtig lån fra oss i Ferratum Bank er det viktig, både for deg og oss, at du ikke låner mer enn du trenger. Derfor har vi en egen lånekalkulator hvor du kan legge inn lånesum og nedbetalingstid. Da vil du få frem nøyaktig hva lånet vil koste deg i kroner og ører. Vi her hos Ferratum Bank tilbyr deg et forbrukslån svar på minuttet. Når søknaden er sendt vil svaret komme opp på skjermen din nesten med en gang. Gjør den det ikke får du en SMS med svaret innen kort tid. Vårt forbrukslån, Ekspresskreditt, kan fås fra kr 1 000 og opp til kr 6 000. Du velger selv lånebeløp innenfor denne lånerammen. Den maksimale nedbetalingstiden er på 45 dager. Det er vanlig at banker har vilkår for hvem som kan få ta opp lån.

Disse kan hos enkelte banker være noe strenge. Vår filosofi er at det skal være mulig for alle å få hjelp, i form av et lite lån, når du trenger det. Derfor har vi ikke satt en mengde uoverkommelige lånevilkår for deg som vil søke. Likevel har vi noen, også for din egen sikkerhet økonomisk. Du må være fylt 20 år og ha inntekt. Samtidig krever en søknad hos oss at du har en e-postadresse og et norskt mobilnummer. Vi gir ikke tilsagn om lån hvis du har betalingsanmerkninger. 

Små lån opptil 30.000 kr

 

Lån opptil 30.000 kr uten sikkerhet!

Uttaksbeløp

Månedskostnad fra: 500 kr

 

 

Se betalingsplan eksempel

Velkommen til Ferratum.no

Chatten er ikke tilgjengelig.

Chatten er ikke tilgjengelig.
Legg igjen en beskjed

Takk for din melding!

System error