Black Friday 2019: Hvordan få de beste tilbudene?

08.03.2021#Generelt

Black Friday finner sted fredag 29. november 2019. Men mange butikker starter Black Week tilbudene allerede lørdag 23. november. Følg tipsene nedenfor for å sikre deg de beste Black Friday tilbudene i 2019.

 

Hva er Black Friday i dag?

Dagen hadde sitt opphav i USA, men blir nå brukt rundt om i verden for å tiltrekke kunder. I USA er Black Friday fredagen like etter Thanksgiving, og gir amerikanerne en fin anledning til å få en liten pause etter en lang periode med mye familiekos. 

Black Friday har vokst internasjonalt de siste årene. Internasjonale forhandlere ønsker å holde seg konkurransedyktige og har funnet ut at folk er klare og villige til å handle til de dåner hvis de får et godt tilbud.

For oss forbrukere kan det være fristende å handle når det ser ut som at man får et godt tilbud, men det er ikke alltid tilfellet, så derfor burde man lage en plan før man setter i gang.

 

Finn ut hva du skal handle og til hvem.

Hvis du handler på nett kan det være lurt å lage en ønskeliste på forhånd slik at du kan google hver enkelt vare for å finne de beste prisene. Midt oppi alt kaos og alle tilbud kan det være lett å gå seg vill i hva det var man egentlig skulle handle.

Du kan også legge inn prisvarsling på sider som prisjakt.no og finn.no for å være sikker på at du faktisk finner det beste tilbudet.

Og ønsker du å gjøre unna julegavehandel kan det være lurt å være tidlig ute med å spørre hva folk ønsker seg.

 

Undersøk grundig hvilke tilbud som finnes før fredag!

Mange selskap har forstått: Hvorfor stoppe på en dag? Folk ser allerede etter salg før den store dagen. Hvorfor ikke få de til å handle i hele november. Dette bringer oss til vårt andre tips: de beste tilbudene er kanskje ikke på Black Friday, så hold øynene åpne hele november.

Husk at mange av salgene på Black Friday er hypet, og noen ganger overdrevet. Det betyr ikke at du ikke kan finne gode tilbud denne dagen, men det betyr at det kanskje ikke er din eneste sjanse slik det fremstilles.

Ofte er det salg på ting de uansett ønsker å bli kvitt, så still deg kritisk til hvor gode tilbudene egentlig er. Derfor kan det være lurt å gjøre litt ekstra research og sammenligne priser før fredag.

Hva med Cyber Monday? Kan du handle på nett og slippe unna butikkmaset?

Som nevnt tidligere, Black Friday er mer et konsept enn en faktisk dag. Med få unntak. Mandagen rett etter Black Friday er Cyber Monday Slik som tittelen tilsier så betyr dette at salgene er på nett istedenfor i butikk. Imidlertid er skillet mellom disse to dagene hvisket ut nå som det nærmest er blitt Black Week istedenfor en dag.

I likhet med Black Friday, så kan man få mange gode tilbud på Cyber Monday. Du burde alltid sjekke opprinnelig pris. Noen ganger kan salget være misvisende og egentlig ikke en gang et skikkelig salg.

Men hvis det er noe du uansett skal kjøpe og du får fri frakt eller lignende, kjør på. I tillegg er det deilig å kunne bestille fra hjemmet og slippe trafikk, kø og mas.

 

Planlegg hvor du skal handle før du drar

Selv om mange trives best med å handle på nett så handler Black Friday original om å komme seg til butikkene for å få de beste tilbudene.

Du er nok ikke den eneste som skal handle denne fredagen, så sørg for å ha en god action plan før du forlater hjemmet ditt.

Og vær tidlig ute, sjekk når de ulike butikkene åpner, og planlegg å reis til de som ligger i nærheten av hverandre med de tilbudene du absolutt ikke vil gå glipp av først.  

 

Sammenlign priser fra ulike butikker

Til slutt, mange butikker har lignende salg hvert år. Så hvis det var noe du ikke fikk med deg året før, så kan du forsøke dette året. Kanskje du er heldig?

I tillegg kan det være lurt å sammenligne priser på forhånd slik at du ikke brenner deg på å kjøpe noe på «tilbud» som egentlig allerede er billigere hos en annen forhandler til full pris.

Har du en smarttelefon kan du til og med google underveis som du finner tilbud.

Skulle du finne et tilbud du ikke kan gå glipp av, men trenger en buffer for å kunne handle før neste lønning, så kan du søke om Fleksikreditt og få tilgang på penger med en gang her.

 

Er du også interessert i disse?

Sorry, there are errors on the page: