Få 5 tips - billig oppussing av leiligheten din!

08.03.2021#Sparetips

Når det gjelder oppussing av leiligheten din, har du sikkert hørt at det både er dyrt, tidkrevende og at du for å sikre at arbeidet ser profesjonelt ut bør få fagfolk til å gjøre jobben. Men dette er langt fra den hele og fulle sannheten.

Om du planlegger å pusse opp leiligheten din får du her fem nyttige tips:

 

1. Spør deg selv hvorfor

Det første du bør tenke på er hva som egentlig er hensikten med å pusse opp og hva du ønsker å få gjort. Er det først og fremst for å gjøre leiligheten mer attraktiv for salg eller utleie, eller er det for din egen glede og livskvalitet? Dette kan få deg til å avgjøre om oppussingen er en kortsiktig eller langsiktig investering. Hvis hensikten er å leie ut eller selge vil det være klokt å bruke mindre på materialer, arbeidskraft og møblering. Ditt mål er tross alt å få maksimalt igjen for investeringen. Men hvis leiligheten og oppussingen kun er for ditt eget velvære, kan du tillate deg å bruke mer på møblering, men likevel holde kostnadene nede ved å ”shoppe rundt” og ellers gjøre noe av oppussingen din selv.

 

2. Hør så med venner og familie 

Det er gode sjanser for at noen av vennene dine eller familiemedlemmer har pusset opp selv. Selv om prisene har endret seg noe siden de pusset opp hos seg selv, har de kanskje fremdeles kontakt med gode håndverkere og kan anbefale fagfolk som raskt kan gjøre en god jobb innenfor budsjettet ditt – og tidsplanen. Ikke glem å spørre vennene dine og øvrig nettverk om hjelp. Folk flest er villige til å gi deg en hjelpende hånd og bistå med tunge løft i bytte mot en pizza og et par øl. En kombinasjon av innleide fagfolk og hjelp fra venner kan spare deg for store summer, og likevel få jobben gjort akkurat slik du håpet på.

3. Gjør Det Selv…Hvis du kan

For alt unntatt elektrikerarbeid kan det å gjøre arbeidet selv ofte være den beste løsningen. Du vet tross alt best hva du ønsker deg og kan ha full kontroll på budsjettet. Når det kommer til gulvsliping, maling av vegger og oppsett av hyller, har du alle muligheter til overraske deg selv med gode håndverkeregenskaper - bare du har litt verktøy å støtte deg på. Hvis det er noe du mener du kan gjøre selv, gjør det og spar penger i prosessen! Trenger du litt ekstra hjelp på veien kan du søke om Fleksikreditt lån og få tilgang på pengene i dag. 

 

4. Hold stilen og budsjettet

En av de største kostnadene når det gjelder oppussing er møblering av leiligheten. Men sannheten er jo at du ikke trenger designermerker for å gjøre leiligheten lekker og stilig. Når du googler rundt for å få gode interiørideer, og finner designede lysarmaturer, lamper, bord eller tilbehør og pyntegjenstander, husk at du helt sikkert kan finne like kule ting i samme stil, men som ikke har kjente designernavn, til en brøkdel av prisen. En generelt god regel å følge er å gjøre ting enkelt. Ikke kjøp for mange ting og ikke overmøblér. Ved å holde leiligheten ren, oversiktlig og enkel er du godt i gang med å gjøre den stilren og kul.

 

5. 3xRE-prinsippet

REsirkulér, REdesign, REbruk – de tre REprinsippene, kommer passende inn når du skal innrede. Ikke føl at du alltid må kjøpe nytt. Du kan kjøpe brukte møbler mye billigere, og ofte kan nettopp det gi leiligheten din et mer personlig og kult uttrykk. Akkurat det samme gjelder husholdningsartikler – kjøp brukt! På nettsteder som finn.no er det utrolig mye fint å få for en slikk og ingen ting. Men når du kjøper elektriske artikler – husk å sjekke ledninger og brytere nøye!

Trenger du litt ekstra hjelp på veien kan du søke om et Fleksikreditt lån og få tilgang på pengene i dag!

Lykke til med oppussingen!

 

Er du også interessert i disse?

Sorry, there are errors on the page: