Hvordan familier kan spare penger i juli

08.03.2021#Sparetips

Juli betyr tid med venner, familie, fint vær og mer tid ute. Men hvordan påvirker dette lommeboka? Faktisk, så tilbyr sommeren mange overraskende måter du kan spare penger på. Finn 5 tips på hvordan du og familien kan spare penger i juli.

 

1. Opprett en feriekonto eller kredittgrense 

Sommerforbruket ser ofte annerledes ut enn resten av året. Et godt sparetips for familier er å opprette en egen sparekonto med penger satt av til sommeraktiviteter. Til å starte med kan du sette opp budsjettet for sommeren og kun bruke penger fra denne kontoen. Kanskje pengene likevel ikke strekker til? I så fall kan du vurdere å spare gjennom hele året, ta opp et kortsiktig lån, eller utvide din kredittgrense. 

Uansett, så er god planlegging av ditt sommerforbruk nøkkelen til å kunne ha en budsjettvennlig sommer. Ved å ha spesifikke mål for sommerforbruket kan du enkelt følge med og sette realistiske mål.

 

2. Matlagning utendørs og hjemme er billig 

Mange griller mye under sommeren. Man kan også arrangere sammenkomster hvor alle tar med litt mat hver. I hagen kan man til og med gro diverse urter, frukter og grønnsaker som man kan bruke til matlagningen. Varmere vær betyr ferske grønnsaker og mer kortreist mat. Og hvorfor ikke ta sykkelen eller gå når du skal handle.

3. Barna har sommerferie 

De yngste barna kan ikke nødvendigvis bidra så mye til økonomien med mindre du regner tid som penger. Sommeren er en fin tid å lære barna å bli involvert i små prosjekter hjemme og husarbeid. Ikke bare får man hjelp, men en ypperlig anledning til å lære barna gode verdier og manerer.

 

4. Billig underholdning

Ellers byr sommeren på mange morsomme aktiviteter utendørs som ikke nødvendigvis koster penger. Svømming, sykling, fjellturer, hagespill er alle aktiviteter som tilbyr både trening og moro uten at det trenge å koste noe.

 

5. Shoppe utenfor sesongen  

Masse shopping gjennom sommeren er ikke den mest logiske måten å spare penger på kort sikt.  For øvrig så kan du langsiktig spare penger. Utvalget av vinter og høstklær om sommeren er begrenset. Men hvis du skulle finne dette i butikken nå, er det sannsynligvis til redusert pris. Så hold øynene åpne for salg.

Sommermøbler og hage stæsj kommer også på salg så fort sesongen er i gang. Generelt så er det smart å tenke frem mot neste sesong istedenfor å handle når det er mest aktuelt. Du kan for eksempel lage deg en liste over ting du planlegger å kjøpe til våren og vinteren og holde øynene åpne for gode salg. I lengden vil dette kunne spare deg mye penger. 

 

Er du også interessert i disse?

Sorry, there are errors on the page: