Hvorfor å reise alene er den beste reisen

08.03.2021#Generelt

“Noen reiser i livet kan bare reises alene.”
― Ken Poirot

Holdninger til å reise solo har endret seg. Noe som en gang ble betraktet som modig, risikabel eller skremmende har raskt blitt den foretrukne måten å reise på for mange.

 

Undersøkelsen sier… 

I mai ble det utgitt en undersøkelse av Booking.com utført på 20,500 reisende som viste en ny bølge av solo reiser. 40% såkalte babyboomser svarte at de hadde tatt en solotur det siste året, mens ytterligere 21% svarte at de planla å gjøre det i fremtiden.

Resultater fra Holiday Habits undersøkelsen utført av Storbritannias reiseforening ABTA viste at en av ni respondendet hadde tatt ferie alene de siste 12 månedene- dobbelt antall enn for seks år siden.

Hostelworld sin egen undersøkelse viste en 42% økning over de siste to årene i soloreise-bookinger som inkluderte en 45% økning i kvinnelige soloreisende mellom 2015 og 2017.

I tillegg så utførte Storbritannias nettbaserte atferdsforskningsverktøy Hitwise en analyse av søket til 3 millioner britiske forbrukere og fant ut at det var en økning på 143% i søk etter «solo-travel» de siste tre årene. 

Finne seg selv 

Vær advart: å reise alene kan forandre livet ditt.

Det er vanlig å høre de som har reist alene og snakker om å ha "funnet seg" mens de reiser. Solo reiser tillater oss å utforske våre indre og ytre verdener. Det tar oss ut av komforsonen, og i mellom frykt og spenning for nye severdigheter og lyder, så blir vi stille nok til å høre vår egen stemme, og bare være.

 

På tide å finne seg selv? Søk om Fleksikreditt i dag, og få muligheten til å starte reisen med en gang. 

 

Se etter utfordringen 

Så givende som solo reise er, så kommer det ikke uten sine utfordringer. Det er vanligvis tre bekymringer solo-reisende møter. Den første er sikkerhet. Noen steder er tryggere enn andre, og enkelte steder er også mer solo-reise-vennlige enn andre. Å velge riktig destinasjon er selvsagt en nøkkelfaktor for å redusere sikkerhetsproblemer. Europa har lenge vært ansett som det beste kontinentet for å reise alene.

Navigasjon er vanligvis den andre bekymringen for de som reiser alene. Hvordan kommer jeg meg til dette stedet? Går jeg den riktige veien? Hvem vil passe på eiendelene eller kofferten min?

Den tredje utfordringen for solo-reisende er kostnader. Faktum er når du reiser som et par eller med familie eller venner er det billigere, siden du kan dele hotellutgifter og andre kostnader. Solo-reisende bruker gjennomsnittlig 50% ekstra på overnatting.

Trenger du litt ekstra penger til din neste reise? Søk om Fleksikreditt her og få tilgang på pengene med en gang. 

 

Du er sjefen 

Fordelene med å reise alene vil alltid oppveie eventuelle utfordringer. I den tidligere nevnte undersøkelsen fra ABTA svarte nesten halvparten av respondentene at det beste med å reise alene var å være ansvarlig for sin egen tidsplan. Ytterligere 21% svarte at det beste var at det oppmuntret dem til å møte nye mennesker.

Her er et par ekstra grunner til hvorfor du burde reise solo:  

  • Det tar deg ut av komfortsonen
  • Du kontrollerer hvor du reiser og når
  • Du kontrollerer ditt eget budsjett
  • Du kan planlegge reiseruten
  • Du bestemmer hva du vil se og hvor lenge
  • Du kan være mer spontan

Så, hvor skal du reise?

Trenger du litt ekstra penger til reisen? Kanskje et forbrukslån fra Ferratum er løsningen. 

 

 

Er du også interessert i disse?

Sorry, there are errors on the page: