Kjøp smartere og spar penger denne julen

08.03.2021#Smart forbruk

Med Black Friday bak oss og julen bare få uker unna, så kan utgiftene bli skyhøye i både november og desember månedene.

Det er ikke bare gavekjøp som tømmer lommeboken i førjulstiden, men også kostnadene knyttet til sosialisering i form av julebord og julemiddager, og andre aktiviteter som for eksempel vintersport. Alt dette er med på å gjøre julen til den dyreste tiden av året.

Men før du eller din partner åpner lommebøkene så har vi noen tips til hvordan du kan handle smartere og spare penger denne julen. 

 

Organiser deg selv

Først og fremst, opprett en liste over alle menneskene – venner, familie, arbeidskollegaer – du skal kjøpe gave til, hva du vil kjøpe til hver enkelt person, og hold deg til listen.

Ved å lage en liste, og ved å kun kjøpe de gavene som står skrevet på listen vil det være enklere for deg å holde deg til budsjettet. Videre så er en satt liste med på å redusere sjansen for å bruke for mye penger ved å eliminere muligheten til å handle gaver spontant og kontinuerlig.

Hvis du skriver listen tidlig nok så har du kanskje til og med tid til å lete etter de beste tilbudene på det du skal handle. Du kan abonnere på å bli varslet om prisendringer på ulike produkter på ulike sider. Disse sidene jobber kontinuerlig med å gjøre jobben for deg med å søke opp de billigste prisene.

På sider som prisjakt.no, eller på finn.no finner man ofte gode tilbud, og man kan velge å motta en epost når det du leter etter går ned i pris. Selv om finn.no i hovedsak selger brukte produkter er det svært ofte ting som kun er blitt kjøpt og aldri har blitt brukt. Det er både miljøvennlig og billigere å bruke litt ekstra tid på å undersøke disse alternativene.  

 

Kjøp på nett 

Istedenfor å løpe rundt på kjøpesenter med en handleliste i hånden, kan du gjøre livet ditt litt enklere ved å kjøpe gavene på nett. I tillegg til det faktum at du ikke en gang trenger å forlate ditt hjem, stå i kø, eller kjempe om en parkeringsplass, så er det beste med å handle på nett at det nesten alltid er billigere enn å handle i butikk.

Å handle på nett gir deg tilgang til alle de beste tilbudene ved fingerspissen. Du kan alltid søke opp hvem som selger produktet billigst.

Når det kommer til bekvemmelighet, tilgjengelighet og lave priser, er det et populært valg for mange å besøke sider som Amazon. Men i mange land kommer skatt, frakt og moms i tillegg når man bestiller fra utenlandske sider, og det vil derfor være billigere å handle lokalt. I dag har de aller fleste butikker en egen nettbutikk, og veldig ofte så tilbyr de gratis frakt.

Se etter salg og tilbud 

Enhver forhandler – butikk og på nett– prøver å få din oppmerksomhet, noe som betyr at det er stor konkurranse. Dette er gode nyheter for deg som kunde.

For å lokke til seg kundene til sine butikker eller nettbutikker for å handle julegavene tilbyr forhandlere ofte rabatter og tilbud. Mange nettbutikker ber deg om å abonnere på deres nyhetsbrev og tilbyr ofte avslag og rabatter på ditt første kjøp, eller tilbyr gratis frakt. Og mange butikker har salg rett før jul.

Hold øynene åpne for medlemstilbud, tilbud ved påmelding av nyhetsbrev, 2 for 1 kampanjer, bonusgave ved kjøp over et visst beløp, dagstilbud og kveldsarrangementer på kjøpesenter.

 

 

Sjekk ut kostnader for frakt og leveringstid 

En viktig ting å merke seg med netthandling er at den laveste prisen du ser er ikke nødvendigvis prisen du ender opp med å betale. For eksempel så kan kostnadene for frakt doble beløpet. Produktet er derfor kanskje likevel billigere i butikken, eller fra en konkurrent, eller hos en som tar litt mer for produktet, men inkluderer frakt.

Før du kjøper noe på nett så er det i tillegg lurt å være helt sikker på at de har produktet du ønsker å kjøpe på lager, og at de rekker å levere produktet før jul. I juletidene kan det ofte ta mye lengre tid å motta varene enn hva de i utgangspunktet lover. Hvis du er velorganisert og handler på forhånd kan du derimot få et tilbud om at frakten tar lengre tid, men til en lavere pris.

Ja til smartere Julehandling!

 

Er du også interessert i disse?

Sorry, there are errors on the page: