Oppnå de mest populære nyttårsforsettene

08.03.2021#Generelt

Her er vi - allerede et par uker inn i 2019! Så, hvilke nyttårsforsett har du satt for deg selv og familien?

Ifølge en undersøkelse utført av ComRes som undersøkte 2014 voksne i Storbritannia, så er de mest populære nyttårsforsettene disse:

 

 1. Gå ned i vekt (33 prosent)

 2. Trene mer (38 prosent)

 3. Spise sunnere (32 prosent)

 4. Ha en mer aktiv tilnærming til helse (15 prosent)

 5. Lære en ny ferdighet eller hobby (15 prosent)

 6. Dedikere mer tid til personlig velvære (12 prosent)

 7. Tilbringe mer tid med venner og familie (12 prosent)

 8. Drikke mindre alkohol (12 prosent)

 

Til tross for gode hensikter 

Ingen overraskelser i listen ovenfor, er det vel? Men til tross for våre gode intensjoner, ifølge en amerikansk nyhetsartikkel, så blir 80% av nyttårsforsettene brutt allerede andre uken i ferbruar.

 

Hvorfor folk bryter forsettet 

Hovedårsaken til at folk bryter Nyttårsforsettene er fordi målet ikke var nok spesifikt og derfor fører til at man blir ufokusert og målet ofte blir uoppnåelig.

Uten å sette konkrete handlinger som må gjøres for å oppnå målet, og uten å være spesifikk, er målene egentlig bare et ønske. Hvis vi ikke er spesifikke med våre mål, så vil vi sannsynligvis gi opp når vi snubler i den første blokkeringen.

 

Gjør det spesifikt, målbart og oppnåelig 

Når du har et klart mål i tankene så vet du hva du skal sikte til og jobbe etter. Derfor så må målene være spesifikke. Når du har definert målet ditt så spesifikt som mulig kan du videre fokusere på hvordan du skal oppnå det. Å vite nøyaktig hva du skal sikte etter hjelper til med å holder deg motivert.

Å være i stand til å måle målene dine er også avgjørende. Å ha målbare mål er en forlengelse av å være spesifikk med dine mål. Hvis målene dine er spesifikke nok til at de kan måles, er målene dine også oppnåelige. Selv om målene dine må utfordre deg og få deg til å strekke deg litt lengre enn du vanligvis hadde gjort så er det samtidig viktig at du vet at dine mål er oppnåelige og ikke bare ha høye ambisjoner.

Spesifikke eksempler 

Her, ved siden av hvert av de åtte mest populære nyttårsforsettene hentet fra listen ovenfor, har vi tatt med et eksempel på hvordan du gjør forsettene mer spesifikke:

 1. Gå ned I vekt – “Jeg vil veie 65 kg.”

 2. Trene mer – “Jeg skal trene 5 ganger i uken i en time.”

 3. Spise sunnere – “Jeg skal melde meg på et vegansk matlagingskurs.”

 4. Ha en mer aktiv tilnærming til helse – “Jeg skal lage sunn lunsj og ta den med meg på jobb hver dag istedenfor å kjøpe usunn mat.”

 5. Lære en ny ferdighet eller hobby – “Jeg skal melde meg på et språkkurs og bruke en time hver kveld på å utvikle mine ferdigheter.”

 6. Dedikere mer tid til personlig velvære – “Jeg skal meditere fem dager i uken med en gang jeg står opp.”

 7. Tilbringe mer tid med venner og familie – “Jeg skal ringe foreldrene mine to ganger i uken og møte en venn for lunsj minst en gang i uken.  

 8. Drikke mindre alkohol – “Jeg drikker kun alkohol i helgene.”

 

Vær spesifikk

Så, med dette i tankene, tenk på hvilke nyttårsforsett du og din familie kan sette dere. Husk og sørg for at målene dine er spesifikke, målbare og oppnåelige.

Her er noen eksempler:

 • “Som en familie er det viktig å gjøre ting sammen. Derfor skal vi gå på museum eller kino en gang i måneden.”
 • "Det er også viktig at jeg og min partner har tid sammen som et par. Vi kommer til å ha en date annenhver fredag og booke en fast barnevakt”.

 • “Jeg vil at familien min skal bli sunnere, og skal derfor lage middag 6 dager i uken”.

 

Få litt ekstra hjelp 

For mange mennesker er det å ha tilgang til penger også en faktor for at de skal være motiverte og oppnå sine mål. Det kan være snakk om penger til oppussing, eller for å dekke daglige utgifter. Ferratums kortsiktige forbrukslån passer godt til personer som trenger tilgang til ekstra midler over en kort periode for å nå sine mål.

Ferratum sine nettlån er den raskeste og lettest tilgjengelige finansieringen når du trenger å få ting til å skje raskt. På bare få minutter kan kundene fullføre en søknad på nett og motta en avgjørelse få minutter senere. Når søknaden er blitt godkjent, blir pengene overført på kundens bankkonto samme dag om man søker før klokken 14.00.

Lykke til med Nyttårsforsettene. 

Søk om Fleksikreditt her

 

Er du også interessert i disse?

Sorry, there are errors on the page: