Hvordan sette opp et budsjett og få orden på økonomien din!

Tippet du over budsjettet ditt i sommer? Du er ikke alene. En undersøkelse utført av analyse og statistikkleverandøren Experian fant ut at 68% bruker over budsjettet sitt når de er på ferie. I tillegg svarte 40% av de som deltok i undersøkelsen at de opparbeider seg kredittkort-gjeld mens de er på ferie, og 46% svarte at de bruker kredittkortet sitt for å finansiere ferien sin.

Selv om du og din partner ikke har reist noe sted i sommer, så kan budsjettet enkelt få seg et trøkk gjennom alle sommeraktivitetene, drinkene og middagene ute.
 

Komme til bunns i skaden som er gjort 

Nå som vi nærmer oss sluttet av sommeren er det på tide å få orden på økonomien igjen.

Det første du må gjøre er å se på din økonomiske situasjon og ta tak i gjelden din.

Sjekk kontoutskriften din på nett for å være sikker på at du ser alle nylige transaksjoner og nåværende saldo på din konto for å se nøyaktig hvor mye penger du skylder.

 

Identifiser dine kostnader og forbruk 

Det neste du burde gjøre er å lage en liste over dine månedlige kostnader og sette opp et budsjett. Basert på ditt nåværende budsjett og dine levekostnader, hvor mye penger kan du sette av for å betale ned gjelden din, og hvor lang tid vil det ta før du har nedbetalt hele gjelden?

Videre må du se på hvilke utgifter du kan redusere eller bli kvitt fullt og helt. Med et par justeringer og litt kreativitet kan du nedbetale gjelden din og fortsatt nyte livet.

Kutte kostnader 

Identifiser måter du og din partner kan kutte kostnader. For eksempel, kan dere ta med lunsj til jobb istedenfor å kjøpe lunsj hver dag? Kan dere bruke offentlig transport istedenfor å kjøre bil? Kan du sykle eller gå til jobb hver dag istedenfor å kjøpe månedskort til reise? Kan du kvitte deg med medlemskapet til treningssenteret og heller trene ute eller hjemme?

Så raskt du har identifisert måter du kan redusere eller kvitte deg med utgifter på vil du raskt se hvor mye penger du kan spare. Hvis du omplasserer hvor du bruker pengene dine kan du spare til å betale ned gjeld. Hvor lang tid vil det ta deg å bli gjeldsfri?

 

Nedbetale gjeld 

Hvis du har kommet frem til et budsjett og det ser ut som at gjelden din kommer til å påvirke budsjettet ditt i mer enn bare et par måneder, så er dette kanskje tiden til å utforske flere inntektskilder.

Har du et ekstra rom du kan leie ut på Airbnb? Kan du ta en ekstra deltidsjobb i et par måneder? Tilbyr arbeidsplassen din overtid for de som ønsker å jobbe mer? Tenk på flere måter du kan tjene litt ekstra penger for å ta hånd om gjelden din.

 

En løsning på kort sikt 

Hvis sommerforbruket ditt har satt deg i en situasjon hvor du trenger å få tilgang til penger for å dekke umiddelbare behov som for eksempel levekostnader, eller sjansen til å gripe en stor mulighet, men det er fortsatt et par uker til du får neste lønning, så kan Ferratum Fleksikreditt være den perfekte løsningen.

Søk om Ferratum Fleksikreditt enkelt og effektivt på nett og få tilgang på penger innen få minutter. Så rask søknaden er godkjent får du pengene inn på konto samme dag hvis søknaden er fullført før 13.30. Ellers kommer pengene inn påfølgende virkedag. Dette betyr at du kan ta tak i og få kontroll over økonomien din allerede i dag.

Få orden på økonomien i dag. Les mer om Forbrukslån her.

 

 

Er du også interessert i disse?

Sorry, there are errors on the page: