Forbrukslån.

Forbrukslån er et lån uten sikkerhet.

Hvorfor søke lån hos Ferratum?

Fleksibel låneramme opptil 30.000 kr
Innfri lånet tidligere uten ekstra kostnad
Ingen skjulte kostnader

Slik søker du!

01.

Velg beløp

02.

Fyll ut søknaden

03.

Signer med BankID

Forbrukslån uten sikkerhet

Forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Dette betyr at du kan få innvilget lån uten å stille sikkerhet i egne eiendeler. Siden banken ikke tar sikkerhet i egen bolig, bil, eller andre eiendeler er det større risiko for banken å låne ut penger. Derfor er også renten høyere sammenliknet med andre typer lån. Forbrukslån er tenkt som et kortsiktig lån, som hjelper deg når du trenger det. Jo raskere du betaler tilbake, jo lavere blir kostnadene. Det er viktig å tenke seg godt om før du velger å ta opp et forbrukslån.

Hvor mye koster et forbrukslån?

De fleste bankene som tilbyr forbrukslån på dagen opererer med faste månedsbeløp, altså like avdrag hver måned. Mange banker har etableringsgebyr, som er et engangsgebyr når låneavtalen inngås på mellom 450kr og 950kr. I tillegg kommer gjerne et månedlig termingebyr på mellom 30 og 50 kroner. 

I Ferratum er vi 100% digitale og opptatt av at det skal være enkelt og brukervennlig for våre kunder. Derfor betaler du hverken etableringsgebyr eller termingebyr hos oss. I lånekalkulatoren nedenfor så finner du en oversikt over kostnaden per måned. Merk at uttaksebyret ikke er inkludert i lånekalkulatoren.

Nominell vs. Effektiv rente

Når bankene snakker om renten på sine små lån oppgir de som regel nominell rente. Dette er selve renten, altså det de tar betalt for å låne deg penger, men det er ikke representativt for hva lånet faktisk koster totalt. For å se de faktiske kostnadene må du se på den effektive renten. Effektiv rente inkluderer alle avgifter og gebyrer pluss nominell rente.

Det er også viktig å være klar over at låneeksempler oppgis med effektiv rente over en periode fra 12 måneder og opptil 5 år. Dersom du skal låne penger i en kortere periode, vil låneeksemplene med effektiv rente over ett år ikke nødvendigvis være sammenlignbart med kostnaden på et lån som du tenker å nedbetale raskere.

Hvem kan søke om forbrukslån?

Det er også viktig å sette seg inn i hvilke betingelser som må innfris for å få innvilget et usikret lån. Normalt har bankene krav til din alder, inntekt og at du ikke har betalingsanmerkninger. Det samme gjelder hos Ferratum. Betalingsanmerkning får man om man tidligere ikke har overholdt økonomiske forpliktelser, og at disse har gått til inkasso. Har man løst inn inkassokravet skal denne anmerkningen slettes automatisk. Om man mistenker at man har betalingsanmerkning, kan det være greit å sjekke dette i forkant av en lånesøknad. 

Hva brukes forbrukslån vanligvis til?

Små lån er i hovedsak for deg som trenger penger til mindre prosjekter, eller til uforutsette hendelser. Noen bruker forbrukslån til oppussing av bolig, men de fleste bruker forbrukslån til umiddelbare behov som tannlege og dyrlege, til en ny vaskemaskin eller til en bil som har gått i stykker. I slike situasjoner kan et forbrukslån på dagen være akkurat det du trenger for å få løst problemet med en gang. Noen bruker forbrukslån til å finansiere rent forbruk som shopping, fest og andre kortsiktige behov, noe vi i Ferratum ikke anbefaler, da dette raskt kan bli veldig dyrt. Du kan sitte igjen med et dyrt lån du strengt tatt ikke hadde trengt å ha. Den senere tid har det kommet flere nye retningslinjer som gjelder forbrukslån og kredittkort. Les mer om de nye retningslinjene her

Forbrukslån har mange navn

Av og til kan det være litt forvirrende å forstå hvilke typer lån bankene egentlig tilbyr. Mange av de samme type lånene kan hete ulike ting. De mest vanlige begrepene som benyttes om forbrukslån er små lån på dagen, refinansiering, privat lån, SMS lån og mikrolån. Men felles for alle disse er at lånene tilbys uten sikkerhet. 

Hva slags forbrukslån tilbyr Ferratum?

Hos Ferratum tilbyr vi Fleksikreditt, som er en fleksibel låneramme mellom 1000 og 30.000 kr. Med Fleksikreditt kan du kan ta ut akkurat det beløpet du har behov for når du trenger det. Fleksikreditt fungerer som et online kredittkort og har en fleksibel betalingsplan. Du kan søke helt uforpliktende og uten kostnad gjennom vårt digitale søknadsskjema 24/7.

Forbrukslån, svar umiddelbart

Velg beløp, identifiser deg med BankID og vi behandler din søknad direkte på nett. Pengene overføres til din konto så snart søknaden er godkjent og du har signert avtalen med BankID. Hos oss får du forbrukslån på dagen, eller senest neste virkedag. Les mer om hvordan søke lån her.

Er Forbrukslån rett for meg?

Vi anbefaler deg å søke forbrukslån i følgende tilfeller:

  • Du tror at et forbrukslån på dagen vil hjelpe din økonomiske situasjon
  • Du har vurdert ditt reelle behov for lån
  • Du har fast månedlig inntekt og kan betjene lånet
  • Du er minst 20 år gammel

Sorry, there are errors on the page: