Tips til gratis aktiviteter for deg og familien

08.03.2021#Sparetips

Om familien din er som de fleste andre familier, så er sjansen stor for at sommeren har vært kostbar. Uansett om vi reiser utenlands, eller om vi blir hjemme, så virker det som at pengene bare raser ut om sommeren. 

Nesten 22,000 husholdninger deltok i det årlige Ferratum Group sommerbarometeret  som undersøkte forbrukeratferd gjennom sommeren. I årets undersøkelse svarte 26% av deltagerne at de forventet å bruke mer penger i sommer enn de gjorde sist sommer. Mens 40% svarte at de kom til å bruke akkurat like mye.

Selv om vi nærmer oss slutten av sommeren så er det fortsatt muligheter for noen solfylte dager hvor vi kan finne på aktiviteter med familien. Vi har noen gode tips til hvordan din konto kan overleve dette.

*for en kortsiktig løsning som kan dekke umiddelbare behov - les mer om Fleksikreditt her

 

Hva bruker vi pengene på om sommeren? 

Når det kommer til hvor stor andel av vår månedlige inntekt vi planlegger å bruke under sommeren viser resultatene at deltagerne fra Norge planla å bruke 68.5% av deres månedlige inntekt, Latviere 67%, Kroatere 61.2%, og Mexicanere 60.3%. 

Så neste spørsmål er, hva er det vi faktisk bruker pengene på? Resultatene fra vår undersøkelse viser at innenlandsreiser var den mest populære utgiften i sommer (11.3%), etterfulgt av sommermote (10.7%), og sosiale aktiviteter som strandturer, fester og restauranter (10%).

De som planla å reise sa at nærmere 40% av deres totale sommerbudsjett ville gå til selve reisen. Faktisk så svarte Tyske deltagere at 50.8% av deres budsjett ville bli brukt på reiser, Bulgarere 45.8%, Finsker 41.1%, og Polakker 40.1%.

De beste tingene i livet er gratis 

Sannheten er at aktiviteter med familien ikke trenger å koste så mye. Hvis du i likhet med mange andre familier har brukt for mye penger i sommer, så er den beste måten å roe ned forbruket ditt på å finne gratis (eller nesten gratis) aktiviteter å gjøre med familien. 

Ut på tur, aldri sur

En av de fineste aktivitetene familien kan gjøre sammen som er å gå på tur, eller ta en sykkeltur i skog og mark. Nå på slutten av sommeren er dessuten den perfekte tiden å gå på soppturer. Ikke la regnet skremme deg, det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær. Det beste med å gå på tur er at en dag i marka ikke trenger å koste deg mer enn kanskje parkeringen, eller bussreisen dit. 

Ta en liten utflukt 

En annen fin aktivitet man kan gjøre er å utforske en by i nærheten eller en attraksjon. En dagstur med bil eller tog er mye billigere enn å reise utenlands. De fleste byer tilbyr gratis museer på visse dager og tidspunkt. Og hvis man reiser litt utenfor byen kan man gjøre gårdsbesøk hvor barna kan leke med dyrene - helt kostnadsfritt. Sjekk ut de lokale museene og lokale kulturavisene for mer informasjon om gratis aktiviteter i nærområdet. 

Ta med matpakke 

Uansett hvilken type aktivitet dere velger å gjøre kan familien spare en formue på å ta med matpakke istedenfor å spise mat på cafeer og restauranter. 

Hjemmekino

Hvis familien bare ønsker å gjøre noe helt avslappende så er det mange som velger å dra på kino. Men til og med kino er ofte kostbart, og i tillegg til kinobilletten betaler man kanskje for parkering, godteri og brus. Et alternativ er å heller leie en film på nett, så kan man kose seg med så mye popcorn og snacks man bare vil for en brøkdel av prisen. 

Dette var våre tips til lommebokvennlig høst!

Hvis du trenger en kortsiktig løsning til å dekke umiddelbare behov kan du søke om en Fleksibel låneramme her!

 

Er du også interessert i disse?

Sorry, there are errors on the page: