Hva er Cyber Monday?

08.03.2021#Smart forbruk

Selv om Black Friday er mest populært i USA, hvor dagen oppsto, er det blitt en shopping dag som er kjent blant de fleste over hele verden. Men visste du at i dag regnes Cyber ​​Monday som årets største shopping-dag og overstiger dermed også Black Friday?

Ja, det stemmer - Cyber ​​Monday er nå årets største shopping-dag i USA, og dagen øker popularitet i Europa hvert år.

 

Så, hva er det egentlig? 

Til tross for navnet så er ikke Cyber ​​Monday en dag hvor bare butikker som selger elektronikk og teknisk utstyr har salg. Cyber ​​Monday får navnet sitt fra det faktum at det er en nettbasert shopping-dag.

Sannheten er at på Cyber ​​Monday så er det sannsynlig at du finner like mange gode tilbud på teknologi og elektronikk som du finner på mote.

 

Lån akkurat det beløpet du trenger med Fleksikreditt

 

Hvordan startet Cyber Monday? 

Bedrifter I USA la merke til at nettbaserte salg begynte å øke på mandagen etter Thanksgiving som feires på den fjerde torsdagen i November – og etter Black Friday – dagen etter Thanksgiving.   

Kanskje «shopperne» gikk glipp av et spesifikt tilbud under Black Friday salgene og angret på at de ikke kjøpte varen når den var på salg, for å så se etter det på nettet på mandag. Uansett grunnen, så ble denne mandagen raskt kjent som Cyber Monday, og resten er historie.

 

Når er det Cyber Monday? 

Cyber Monday oppstår alltid på mandagen etter Thanksgiving. Mange tilbud på nettet starter rett ved midnatt, så vær forberedt på å handle sent søndag kveld.

Gitt tiden det er på året så er Cyber Monday – på lik linje med Black Friday – den perfekte anledningen til å gjøre julehandelen siden du kan spare mye penger i prosessen.

Den økende populariteten av Cyber Monday

I 2017, så var salgene på Cyber Monday verdt 56,1 milliarder kroner som resulterte i at dagen ble kåret som den største shopping-dagen I Amerikansk e-handel historie. Det var også den største shopping-dagen I Amazon's historie. Det forventes å vokse seg enda større og nå opptil 4445,4 milliarder kroner i 2020

Siden Cyber Monday foregår på nett, så er bekvemmelighet en av nøkkelfaktorene til den økte populariteten. Cyber Monday matcher også våre preferanser og livsstil i dag. Med så mange som bruker deres mobiltelefoner for å bruke banken og for å handle, og med ansatte som sitter foran PC’n på mandag, så har Cyber Monday blitt den perfekte plassen og tiden for folk å handle.

I tillegg betyr shopping på nett ingen strid med folkemengder, eller vanskeligheter med å finne det du leter etter. Sjansen for å finne det du leter etter i form av riktige produkt, størrelser og farge er mye større på nett enn i butikk.   

 

Hva kan jeg forvente å finne? 

Igjen, selv om det heter Cyber Monday som kan lede deg til å tro
at det kun er et salg av tekniske og elektroniske varer, så kalles det Cyber ​​Monday siden salget foregår på nett. Det betyr at du kan finne alt mulig på salg denne dagen.

Selv om tilbudene endres fra år til år, så har det blitt sagt at Cyber ​​Monday historisk har vært en bra dag å handle skjønnhetsprodukter og klær. Vanligvis kan du også finne gode tilbud på reisepakker. Mange forhandlere tilbyr også typiske tilbud hvor de for eksempel kan tilby en ekstra rabatt for de første 100 shopperne som svarer på et innlegg.

Ikke gå glipp av de beste tilbudene. Les mer om Fleksikreditt her!

 

Hvor finner jeg de beste tilbudene?  

Med det faktum at Cyber Monday foregår på nett, så har sosiale medier spilt en nøkkelrolle i at folk finner de beste tilbudene.  

Twitter har vært den ledende plattformen med hundrevis av forhandlere som bruker plattformen for å annonsere sine tilbud. Skriv inn #CyberMonday for å finne de beste tilbudene, eller for å finne mer spesifikke tilbud kan man for eksempel skrive #CyberMondayPhones hvis du ser etter tilbud på mobiltelefoner.

I tillegg, sjekk ut Facebook sidene til dine favorittbutikker for å se om de har delt spesielle tilbud på sin side. Her vil du typisk også finne tilbud hvor du kan vinne noe, eller få et spesielt tilbud ved å svare på ulike innlegg.

Sist men ikke minst, så kan man finne gode tilbud på CyberMonday.com som tilbyr informasjon om hvilke forhandlere som tilbyr tilbud, og når.

Nå kan du starte den store letingen etter gode tilbud på nett!

 

Er du også interessert i disse?

Sorry, there are errors on the page: