8 ideer til bedrifter du kan drive hjemmefra

Liker du ideen om å være din egen sjef? For mange er dette en drøm. Hvis det er din drøm så kanskje du burde vurdere å starte en bedrift hjemme. Les vår guide med 8 forretningsideer du kan drive hjemmefra.

 

1. Ta dagjobben med hjem

En av de enkleste kompromissene for å drive business hjemme er å ta din eksisterende jobb med deg hjem. Mange bedrifter blir mer fleksible og tillater hjemmekontor. I EU, blir det mer og mer vanlig å jobbe hjemme. I henhold til stats from the European Commission så har Nederland den høyeste prosentandelen som jobber hjemmefra med rundt 13.7%, etterfulgt av Luxembourg og Finland med rundt 12%.

Ting du burde tenke på  før du starter er at du har god internettforbindelse, VPN tilknytning hvis nødvendig, og selvdisiplin. Å jobbe hjemmefra fast burde likevel bety en egen pult, gjerne et eget rom man jobber fra. Husk at kroppen fortsatt skal jobbe en hel dag og at komfort er like viktig som frihet.

 

2. Bli en freelancer

Freelancing er et steg man kan ta for å bli selvstendig fra en arbeidsplass. Men det er mange praktiske ting man må vurdere først. Alt fra å tilknytte seg kunder til å føre regnskap. På den andre siden vil du ha mulighet til å få større kontroll over prosjektene du gjør og hvordan du delegerer tiden din.

En freelance lønn er ikke nødvendigvis en stabil lønn. Men timelønnen har stort potensiale for å bli mye høyere ifølge undersøkelser. Det betyr at på lang sikt vil du kunne jobbe mindre, men tjene det samme som i en full stilling. Forbes forklarer at life-work balance for freelancers er overraskende givende. 84% av fulltids freelancere føler at jobben deres tillater de å leve sin ønskede livsstil, sammenlignet med bare 63% av de som jobber fulltid som ansatt.  

Dette alternativet er ikke for de som er uorganiserte da dette krever dedikasjon. Når du starter så kan det være lurt å tenke realistisk på hvem dine betalende kunder kommer til å være, og sikre deg gode relasjoner. I tillegg så kan du jobbe fra rundt omkring i verden så lenge du holder deg til skattereglene.

 

3. Gjør din lidenskap om til business 

Har du et talent eller en hobby som du ønsker å gjøre fulltid? I vår digitale tidsalder finnes det uendelig med muligheter. Kanskje du er god på å renovere gamle møbler og ting, eller er så god til å male at du kan leve av det?

En måte å teste ut ideen din på er å starte smått med å tilby dine produkter eller tjenester til nærmeste nettverk, eller selge det på allerede eksisterende salgssider. Å benytte seg av sosiale medier er alltid en god ide, samt å ha en egen hjemmeside. Nøkkelen er å nå så mange i riktig målgruppe som mulig.

I tillegg til nettsalg og salg på lokale butikker så kan man leie et bord på et marked og selge tingene sine.

 

4. Prøv vintage eller second hand salg

Kanskje du ikke lager ting selv, men du er en ekspert på å handle fine ting som du kan selge videre. Dette kan være alt fra merkevarer til antikk og vintage ting. 

Finn.no er en genial plattform hvor man kan selge alt fra klær til møbler. Hvis du spesialiserer deg i en type produkter, for eksempel vintage designer klær, så er det selskaper som kan finne på å kontakte deg og gi provisjon for at du selger videre.

5.Bli en treningsekspert fra hjemmet

Er du en treningsekspert og ønsker å dele din kunnskap med andre? Spesielt hvis du er sertifisert personlig trener så er dette en vei du kan gå.   

Kanskje du til og med har plass hjemme til å lage et lite treningsstudio. Eller hvis du trives med å reise å møte kunder. Det er mange som ønsker å komme i form.

Det er mange underkategorier for treningseksperter: Yoga instruktører, danselærere eller generelle rådgivere innen helse og ernæring.

 

6.Hvis deg frem som sminkør eller hårdesigner

Bryllup og bursdagsfeiringer – folk ønsker å se best mulig ut for viktige begivenheter i livet. Hvis du har talent innen sminke og hår, hvorfor ikke føre business fra hjemmet? Spesielt hvis du er villig til å reise til dine kunder.  Sosiale medier er en god måte å promotere ditt talent på.

 

7.Ønsk gjester velkommen hjem

Konseptet om å åpne hjemmet sitt for reisende har eksistert i mange hundre år. For verten betyr dette bedrift fra hjemmet og det er ofte en hyggeligere erfaring for de som reiser enn hotell.

Airbnb er den moderne versjonen av bed and breakfast. 

 

8.Bruk dine skrivekunnskaper i jobben

Hver dag leser vi ulike former for tekster på nettet som interesserer oss. Alt fra blogg, til «hvordan gjøre dette», til reklame til artikler. Ikke alle bedrifter har tid til å skrive alle tekstene sine, så hvis du er god til å skrive kan du jobbe fra hele verden med å produsere tekster.

Det er høy etterspørsel, men også høy konkurranse. Så hva er det som gjør at du skiller deg ut? Har du bygget deg opp en portefølje?  Eller er du god på språk og kommunikasjon? Vær sikker på at det du viser er plettfritt uten skrivefeil.

 

Litt hjelp på veien

Uansett hva du bestemmer deg for, lag en businessplan og skaff deg de ressursene du trenger for å få det til. Ofte får ny oppstartede entreprenører ikke lån selv om de er gode betalere med god inntekt – da kan et kortsiktig forbrukslån fra oss være til god hjelp. Les om Fleksikreditt her

 

Er du også interessert i disse?

Sorry, there are errors on the page: